Vindsurfing

Dalarö är en av Sveriges bästa platser för vindsurfing. Vi har ofta gynnsamma vindar och Schweizerviken där vi vanligtvis håller till ligger skyddat och passar såväl nybörjare som mer erfarna vindsurfare beroende på hur långt ut vi går.

Vi samarbetar med och är partners till Kona Windsurfing som 2016 fick den prestigefyllda titeln ”Brand of the year” – mycket på grund av konceptet med fokus på enkelhet, gemenskap och community samt att Kona passar en bred målgrupp (såväl barn/ungdomar som vuxna) och går att växa med från nybörjarnivå till tävlingsklass. Brädorna har centerbord och en sk ducktail vilket gör att de fungerar i alla vindar – lätt, medel och hård – och att det är möjligt att få mycket tid på vattnet!

Vi erbjuder bred verksamhet som omfattar något för de flesta; Vindsurfinglektioner och -kurser, dagläger/vindsurfingskola för barn och ungdomar, träningstillfällen i samarbete med DBK Segling, vindsurfing camps/helgaktiviteter, clinics med gästtränare etc.

Välkommen med ut på vattnet!

 • Översikt vindsurfingkurser & info om introduktionskurser

  Översikt av vindsurfingkurser

  Vi erbjuder följande typer av kurser;

  • Introduktionskurs 3 timmar
  • Fortsättningskurs 3 timmar
  • Grundkurs 6 timmar alternativt 6+6 timmar
  • Fortsättningskurs 6 timmar alternativt 6+6 timmar

  Mer info om våra olika och väl beprövade standardupplägg hittar du här på hemsidan. Vi anpassar dock alltid alla kurser utifrån de deltagare som är med för bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. Eftersom vi brukar ha två instruktörer med på våra kurser har vi möjlighet att ha deltagare på olika nivåer med på samma kurs.

  Om du är intresserad av kurs kan du antingen kolla vår kalender och se om vi har någon aktuell kurs som passar dig upplagd eller så går det bra att höra av sig till oss för att boka en egen kurs.

  För mer information & anmälan;
  Helena Starkenberg/Peter Brynger
  Mail: info@dalarosurfpoint.se
  Telefon: 070-6441248

  För frågor, hör gärna av dig!

  Hoppas att vi ses på vattnet!

  Introduktionskurs 3 tim

  Vi erbjuder varje säsong ett antal introduktionskurser i vindsurfing. Dessa är både för dig som inte har vindsurfat tidigare och vill få en kortare introduktion av grunderna för att testa om detta kan vara något för dig, samt för dig som har gjort ett uppehåll och vill repetera grunderna för att komma igång med din vindsurfing igen. 

  Program Introduktionskurs;
  Ca 1 timme – Teori på land (genomgång av utrustning, grunder i segling och olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning på landsimulator)
  Ca 2 timmar – Praktik på vatten (dra rigg, balans och position på brädan, vindförståelse, segla framåt, lova och falla, ta höjd, vända genom slag)

  Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Två instruktörer är med hela kursen – en på vindsurfingbräda och en i ribbåt.

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).

  All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).

  Se aktuella kurstillfällen i vår Kalender här på hemsidan samt mer detaljer kring upplägg och bokning under Evenemang på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

  För frågor, hör gärna av dig!

 • Nybörjarkurser

  Grundkurs Steg 1

  Vi anordnar vid ett antal tillfällen per säsong samt på förfrågan grundkurser i vindsurfing. Dessa är för dig som vill få mer tid att lära dig grunderna både teoretiskt på land och praktiskt på vattnet så att tekniken sätter sig redan från början vilket du kommer ha stor nytta av när du sedan vindsurfar på egen hand och i olika typer av förhållanden.

  Program Grundkurs Steg 1;
  10-12 Teori på land (genomgång av utrustning, grunder i segling och olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning på landsimulator)
  12-13 Lunchpaus (egen lunch medtages)
  13-16 Praktik på vatten (dra rigg, balans och position på brädan, vindförståelse, segla framåt, lova och falla, ta höjd, vända genom slag)

  Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Två instruktörer är med hela kursen – en på vindsurfingbräda och en i ribbåt.

  (I kombination med vår Grundkurs Steg 2 – där vi tillbringar ännu större del av tiden på vattnet och du får repetera grunderna, träna ännu mer på vindförståelse, att ha rätt position och att styra brädan i olika förhållanden samt även lära dig att vända genom att gippa- är förhoppningen att du ska känna dig säker på grundläggande manövrar. Vi anordnar även 2-dagarskurser för dig som vill gå Grundkurs Steg 1 & Steg 2 under samma helg/alternativt 2 vardagar i rad. Hör av dig till oss om det är av intresse så hittar vi datum för det.)

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).

  All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).

  Se aktuella kurstillfällen i vår Kalender här på hemsidan samt mer detaljer kring upplägg och bokning under Evenemang på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

  För frågor, hör gärna av dig!

  Grundkurs Steg 2

  Detta är för dig som redan har gått vår grundkurs Steg 1 eller har motsvarande förkunskaper (från annan utbildning eller liknande). Efter denna kurs är förhoppningen att du ska känna dig säker i din hantering av utrustningen både på land (förberedelser inför vindsurfing, riggning) och på vatten (kunna hantera grundläggande manövrar och ta dig dit du vill på vattnet). Målet är att du ska kunna fortsätta din träning mer självständigt och även kunna delta vid våra gemensamma träningstillfällen (för närvarande tisdagskvällar, se Kalender, för att på så sätt utveckla vindsurfingen genom mer tid på vattnet i sällskap av andra vindsurfare. Det är tid på vattnet som gör att vi utvecklas.

  Program Grundkurs Steg 2;
  10-11 Teori på land (riggning för olika seglings- och vindförhållanden, utökad seglingsteori med fokus på segling i olika vindriktningar, teknikgenomgång vindsurfing, träning på landsimulator)
  11-13 Praktik på vatten (repetera grunder, position på brädan, vindförståelse och -känsla, lova och falla, ta höjd, vända genom slag och gippar, segla runt/mellan bojar)
  13-14 Lunchpaus (egen lunch medtages)
  14-16 Praktik på vatten (forts enl ovan)

  Begränsat antal deltagare (max 6 personer) för högsta möjliga kvalitet i utbildningen och för att kunna ge individuell coachning. Två instruktörer är med hela kursen – en på vindsurfingbräda och en i ribbåt.

  (Vi anordnar även 2-dagarskurser för dig som vill gå Grundkurs Steg 1 & Steg 2 under samma helg/alternativt 2 vardagar i rad. Hör av dig till oss om det är av intresse så hittar vi datum för det.)

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet).

  All utrustning ingår (Kona One, segel/rigg, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst).

  Se aktuella kurstillfällen i vår Kalender här på hemsidan samt mer detaljer kring upplägg och bokning under Evenemang på vår Faceboosida www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

  För frågor, hör gärna av dig!

 • Fortsättningskurser

  Fortsättningskurser

  Vi erbjuder även skräddarsydda fortsättningskurser utifrån önskemål och behov – både individuellt och i grupp. Det kan vara exempelvis träning i att segla med hängsele, att ta höjd, segla kryss/länsbana, slå eller gippa. Vi får också relativt ofta förfrågningar från ”återfallsvindsurfare” som inte har vindsurfat på ett tag och vill ha hjälp att komma igång med vindsurfingen igen. Hör gärna av dig med en förfrågan så återkommer vi med ett upplägg som passar just dig/er!

 • Water Camps & Vindsurfingskola med DBK Segling

  Water Camp – Vindsurfing- & SUPskola – för ungdomar

  Tredagars Water Camp – vindsurfing- & SUPskola – för ungdomar 10-15 år!  OBS! Är ej inplanerat för säsongen 2022 men kan erbjudas på förfrågan!

  Vi har haft kurser både för barn/ungdomar och vuxna – ofta i olika familjekonstellationer. Nytt för säsongen 2018 är att vi erbjuder en vindsurfing- & SUPskola för enbart ungdomar 10-15 år. Det är ett dagläger med tre fullspäckade dagar med vattenaktiviteter och annat skoj! Lär dig vindsurfa – eller utveckla din vindsurfing – tillsammans med andra ungdomar under säkra och roliga förhållanden. Du kommer också få prova på Stand Up Paddleboard och vi kommer att anordna tävlingar och lekar på och vid vattnet.

  Dalarö är med sitt läge en av Sveriges bästa platser för vindsurfing och erbjuder bra vindsurfing både för nybörjare och mer erfarna vindsurfare. Vindsurfingskolan är ett dagläger på tre dagar (fredag till söndag) mellan kl 10-16. Egen lunch medtages. Du behöver kunna simma (minst 200 meter) och flytväst är obligatoriskt.

  Övergripande program
  10-12.30 Vindsurfing och/eller SUP – varvat med teori på land och träning på vattnet
  12.30-13.30 Lunchpaus (egen lunch medtages)
  13.30-16.00 Vindsurfing och/eller SUP – varvat med träning på vattnet samt roliga tävlingar och lekar

  Oavsett om du är nybörjare i vindsurfing eller om du har vindsurfat tidigare kommer du både ha kul på vattnet och kunna utveckla din vindsurfing. Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på www.konawindsurfing.com) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att du snabbt kan utveckla dina färdigheter. Du kommer att få lära dig rigga ett segel och förbereda utrustningen inför vindsurfingen, balans och position på en vindsurfingbräda, de olika seglingssätten samt hur du seglar och vänder din bräda genom slag och gippar. Vi kommer att varva teori på land med mycket tid på vattnet och roliga övningar. Om vinden uteblir kan vi även erbjuda paddling på SUP brädor som alternativ. Att träna balans på en SUP bräda är både kul och något som vi har nytta av för vindsurfingen.

  Begränsat antal deltagare (max 6 personer). Två instruktörer är med hela kursen – vanligtvis en på vindsurfingbräda och en i ribbåt.

  Egen flytväst medtages. Ta gärna egen våtdräkt om du har, brukar vara skönast och garanterar helt rätt storlek. Vi har även några våtdräkter, flytvästar och skor i mindre storlekar för utlåning. Om du är intresserad av att låna, hör av dig med dina storlekar så försöker vi lösa det.

  All vindsurfing- och SUPutrustning ingår (Kona Play och/eller Kona One vindsurfingbräda, segel/rigg samt Kona SUP bräda, leash/säkerhetsrem, paddel etc).

  Medtag badkläder (inkl ombyte), handduk, varm tröja/jacka att ta på mellan träningspassen på vattnet samt efteråt, vattenflaska samt lunchlåda.

  Se aktuella kurstillfällen i vår Kalender här på hemsidan samt mer detaljer kring upplägg och bokning under Evenemang på vår Faceboosida www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

  För frågor, hör gärna av dig!

  Vindsurfingskola för ungdomar 12-19 år

  Vi erbjuder även under 2022 vindsurfingskola för ungdomar (12-19 år) i samarbete med DBK Segling.

  Läs mer nedan och varmt välkommen med din anmälan via https://www.svenskalag.se/dbk/sida/73777/om-seglarskolan

  Välkommen till skärgårdsidyllen Dalarö. Du kan se fram emot en kul vecka tillsammans med andra seglings- och vindsurfingintresserade ungdomar. Du lär dig grunderna i segling och vindsurfing – eller bygger på dina kunskaper ytterligare. Ledarna är alla vana i att utbilda och brinner för att sprida kunskapen i segling och vindsurfing vidare.

  Vindsurfingskolan är för dig mellan 12 och 19 år. Den pågår måndag till fredag och är ett dagläger mellan kl. 09-15. Sista kursdagen avslutas med diplomutdelning med start kl. 15. Alla behöver ta med matsäck som äts gemensamt. Alla deltagare behöver kunna simma 200 meter och flytväst är obligatoriskt.

  Oavsett om du är nybörjare i vindsurfing eller om du har vindsurfat tidigare kommer du att både ha kul på vattnet och kunna utveckla din vindsurfing.

  Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på www.konawindsurfing.com) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att du snabbt kan utveckla dina färdigheter.

  Du kommer att få lära dig rigga ett segel och förbereda utrustningen inför vindsurfingen, balans och position på en vindsurfingbräda, de olika seglingssätten samt hur du seglar samt vänder din bräda genom slag och gippar. Vi kommer att varva teori på land med mycket tid på vattnet och roliga övningar.

  Kursen genomförs i mindre grupper, där varje grupp har sin instruktör som följer gruppen under hela veckan.

  Vill du veta mer?
  Kontakta oss på seglarskolan@dbksegling.se alternativt info@dalarosurfpoint.se.

  Mer information och formulär för anmälan;
  För att anmäla dig till sommarens seglarskola klicka här:
  https://www.svenskalag.se/dbk/sida/73777/om-seglarskolan

  Datum;
  Vindsurfingskola ungdom 12-19 år
  V 29 (18-22 juli) – vindsurfing
  V 31 (1-5 aug) – vindsurfing

  Avgift;
  3150 kr/vecka (medlemskap i DBK-segling ingår).

 • Träningstillfällen

  Gemensamma träningstillfällen

  Välkommen att delta i gemensamma träningskvällar i vindsurfing!

  Vår devis är – the more the merrier 🙂 Därför anordnar vi gemensamma träningskvällar i vindsurfing. Upplägget anpassas efter väderförutsättningarna samt utifrån deltagarnas behov och nivå. Vi har olika teman och övningar för träningskvällarna; ex lägga ut bojar för en kryss-läns bana, öva på kappseglingsstarter, träna på olika manövrar såsom ex slag och gippar, segla en längre distans (ex runda Jutholmen eller Dalarö Skans) etc.

  För att vara med krävs det att du minst klarar av att segla och vända din bräda (om du inte redan gör det rekommenderar vi först deltagande i någon av våra grundkurser i vindsurfing eller bokning av privatträning). Du behöver även kunna rigga och rigga av utrustningen. Övrigt kommer du att lära dig successivt under träningarna, det är tid på vattnet som gör att du utvecklas! Minst en instruktör finns alltid med på vattnet (på vindsurfingbräda).

  För dig som har gått någon av våra kurser går det att låna utrustning (förhandsanmälan och först till kvarn). Du som inte har gjort det är också välkommen att vara med i vår gemenskap på vattnet med din egen utrustning.

  Du kan anmäla dig till enskilda träningstillfällen eller vara med varje tillfälle.

  Totalt 3 timmar varav ca 2 timmars träning på vattnet. Räkna med ca en halvtimmes förberedelser innan (för ombyte till våtdräkt, riggning av segel) och även ca en halvtimme efteråt för nedriggning och ombyte.

  Praktiska detaljer;
  – Träningstillfällen läggs upp i vår Kalender här på hemsidan och som evenemang på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/. 
  – Notera att träningen kan behöva ställas in vid något tillfälle om inte väderförutsättningarna är lämpliga. All kommunikation kring detta sker endast i Facebook-gruppen Tisdagsträningar som du hittar på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint.
  – Samling i Askfatshamnen (på bryggan framför Dalarö Båtklubbs klubbhus)
  – Simkunnighet samt minst grundkunskaper i vindsurfing krävs (om du är osäker, hör av dig till oss).

  För frågor, hör gärna av dig! Hoppas att vi ses på vattnet!

  Boka in privatträning

  Vi erbjuder även privatträning – både enskilt och i grupp. Vi lägger då upp träningen utifrån dina förutsättningar och behov. Hör gärna av dig till oss med en förfrågan så återkommer vi med ett skräddarsytt förslag!

Har du önskemål eller frågor?