Vanliga frågor & svar om SUP Paddling och Vindsurfing

Fråga 1. Går det att paddla och vindsurfa i alla väder?

Svar 1. Det går att få en fin paddlingsupplevelse och vindsurfing vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningarna. Vi väljer exvis sida av Dalarökanalen för att få så bra förhållanden som möjligt för paddling beroende på väder och vind. Även för vindsurfingen kan vi anpassa var vi håller till beroende på vindriktning och vindstyrka, vi anpassar även segelstorlek, träningsupplägg etc.

Fråga 2. Finns det möjlighet att få individuell hjälp vid behov?

Svar 2. Vi arbetar främst med mindre grupper för att vi ska kunna se samt ge individuell feedback och hjälp till alla deltagare.

Fråga 3. Är det kallt att vara på vattnet? Vad har jag på mig?

Svar 3. Våtdräkter, skor och flytvästar ingår alltid i alla våra aktiviteter. Under våtdräkten är det skönast att ha bikini/baddräkt/badshorts. Vid vindsurfing är det oftast skönast att ha våtdräkt. Fina sommardagar när det är varmt i både vatten och luft går det ofta bra att ha badkläder, shorts och t-shirt/linne eller träningskläder vid SUP Paddling. Vi blir också varma när vi rör oss på brädan, det är väldigt sällan någon har frusit på aktiviteterna. Man kan dock bli lite kall efteråt så det kan vara skönt att ha med ett lite varmare ombyte att ta på efteråt samt ett klädombyte om kläderna skulle bli fuktiga eller blöta under paddlingen.

Fråga 4. Är det svårt att paddla SUP och att vindsurfa?

Svar 4. De flesta brukar säga att det är lättare än de trodde. Vi använder oss av stabila brädor som du snabbt hittar balansen på för både SUP och vindsurfing. För vindsurfing har vi även olika segeltyper där du får börja med ett lite mindre och viktmässigt lättare segel medan du lär dig grundtekniken och sedan i takt med att du utvecklas kan segla segel som är både större och ger mer power.

Fråga 5. Hur fungerar det med anmälan? Kan jag bara dyka upp?

Svar 5. Föranmälan och förbetalning behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning samt för att veta att vi har utrustning till alla deltagare. Föranmälan görs via mail till info@dalarosurfpoint.se.

Fråga 6. Vad händer om det är dåligt väder?

Svar 6. Att vara på vattnet är oftast en härlig upplevelse oavsett väder och det är det som är lite charmen med utomhusaktiviteter. Det går att få en härlig upplevelse på vattnet i de allra flesta väderlekar. Vi förbehåller oss dock rätten att boka om eller ställa in ett pass/en kurs vid direkt olämplig väderlek, vilket i så fall meddelas så snart som möjligt eller allra senast dagen innan (på eventsidan och via sms till angivet mobilnummer). Det är dock extremt sällan vi behöver ställa in eller boka om pass. I första hand bokar vi i så fall om aktiviteten till nytt datum som passar de anmälda deltagarna, i andra hand ställer vi in den helt. Vid inställt pass återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass.

Fråga 7. Hur är det med praktiska detaljer; Kan jag förvara saker någonstans? Finns det dusch och toalett tillgängligt?

Svar 7. Det finns låst utrymme att förvara kläder och annat i medan vi är ute på vattnet. Det finns dusch och toaletter i hamnen som vi har tillgång till. Vi kan även på förfrågan hjälpa er att boka bastu.

Har du önskemål eller frågor?