SUP (Stand Up Paddleboard)

Att stå och paddla på en SUP-bräda har blivit en av världens snabbast växande utomhusaktiviteter. SUP Paddling är en härlig aktivitet som har något för alla oavsett om det är avkoppling, naturupplevelse eller bra träning du söker. Du kommer högre upp och ser bättre än vid annan paddling. Med vattnet som underlag skapas också naturligt bra coreträning samtidigt som även resten av kroppen hjälper till att stabilisera.

Vi erbjuder bred verksamhet som omfattar något för de flesta; SUP morgon-/kvällspaddlingar, kortare och längre SUP paddlingsturer, SUP gruppträningsklasser, SUP Yoga & SUP Fitness/Fyspass (se systerbifirman Blue Zense Yoga & Training för mer info), uthyrning av SUP brädor samt olika aktivitetsupplägg med en kombination av olika aktiviteter etc.

Välkommen med ut på vattnet!

 • Prova-på tillfällen och SUP introduktion

  Prova-på-tillfälle

  Välkommen att testa SUP Paddling, SUP Yoga och SUP Fys på Dalarö!

  Vi startar upp varje säsong med ett prova-på-event den 1 maj. Det kommer att finnas möjlighet att låna en SUP bräda för paddling, och vi kommer också anordna kostnadsfria introduktionsklasser i SUP Yoga och SUP Fys. Vi kommer att berätta mer om säsongens aktiviteter och du får möjlighet att ställa frågor till oss om allt som har med SUP att göra. 

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). Vi tillhandahåller all utrustning som behövs; SUP brädor (inkl paddel och leasch), våtdräkter, skor och flytvästar. Vi bjuder på varmt kaffe och te.

  Om frågor, kontakta oss gärna!

  SUP Intro – Paddla med instruktör

  Om det är första gången du ska paddla SUP kan det vara skönt att paddla med en instruktör och i lugn takt lära dig grunderna. Vi börjar med en kort genomgång på land innan vi gemensamt går ut på vattnet.  

  Normalt sett är 60-90 minuter lagom för ett första pass.

  Vi går igenom;

  • paddelteknik och balans på en SUP bräda
  • säkerhet på vattnet
  • övrigt som kan vara bra att känna till och tänka på vid SUP Paddling

  Inga förkunskaper krävs (förutom simkunnighet). All utrustning ingår (Kona Namaste SUP bräda, leash, paddel, våtdräkt, våtdräktsskor och flytväst). Medtag badkläder, handduk och varm tröja/jacka att ta på efteråt.

  För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser.

  Om frågor, kontakta oss gärna!

 • SUP Paddlingsturer

  Våra SUP Paddlingsturer

  Följ med på en skön SUP (Stand Up Paddleboard) paddlingstur! Vi anpassar paddling och tempo utifrån alla deltagare. Vi utgår från Askfatshamnen och väljer paddlingstur beroende på väder och vind. Våtdräkter, våtdräktsskor och flytvästar finns att låna.

  Vi erbjuder en rad olika SUP Paddlingar av olika längd och även olika tider på dygnet. Normalt sett brukar morgon- och kvällspaddlingar vara extra härliga då det ofta är lite lugnare på vattnet vid dessa tillfällen. Men det går att få en skön paddlingstur alla tider på dygnet som det är tillräckligt ljust.

  Förutsättningarna kan variera – vindstilla och spegelblankt vatten eller med lite vind och vågor – en härlig upplevelse oavsett.

  Våra paddlingsturer är normalt mellan 1 tim-2 tim långa för att hinna få en bra paddlingssträcka där vi också hinner se lite av skärgården.

  Paddlingarna går med fördel att kombinera med picknickstopp i lämplig vik/på lämplig ö (vi har flera smultronställen på förslag ifall ni är intresserade av det). Vi erbjuder en rad olika alternativ på paddlingsturer, hör av dig för mer information!

  För information om aktuella paddlingsturer, se Sommarschema i Askfatshamnen samt Kalender. För mer information om anmälan och priser, se fliken Bokning och priser. Om frågor, kontakta oss gärna!

  Vi skräddarsyr också upplägg helt utifrån behov, önskemål och förutsättningar vid förfrågan. Kontakta oss gärna för förslag!

  Hur går det till? Och går det att paddla i alla väder?

  – Det går att få en fin paddlingsupplevelse vid de allra flesta väderlekar. Vi anpassar upplägget utifrån förutsättningarna.
  – Paddling sker oftast i mindre grupper (oftast max 6 deltagare/pass).
  – Våtdräkter, skor och flytvästar ingår alltid.
  – Vi väljer sida av Dalarökanalen för att få så bra förhållanden som möjligt för paddling beroende på väder och vind.
  – Föranmälan behövs alltid till varje enskilt pass för att kunna förbereda rätt utrustning.
  – Vi förbehåller oss rätten att boka om eller ställa in ett pass vid olämplig väderlek, meddelas i så fall så snart som möjligt och allra senast dagen innan (på eventsidan och via sms till angivet mobilnummer).
  – Vid olämplig väderlek försöker vi i första hand hitta och boka om till en ny dag och tid som passar deltagarna. I andra hand ställer vi in passet och i så fall återbetalas inbetalt belopp alternativt går att ha tillgodo för annat pass/annan aktivitet.

 • Sommarschema i Askfatshamnen

  Regelbundna SUP Paddlingsturer med utgångspunkt från Askfatshamnen

  Under sommarperioden erbjuder vi regelbundna SUP Paddlingar med utgångspunkt från Askfatshamnen. Vi lägger också in extra paddlingsturer vid förfrågan och vid extra fint väder från juni till och med augusti.

  Vi utgår från vår lokal som ligger bredvid Bistro Solsidan / bakom Hamnkontoret.

  Hoppas att vi ses!

  Regelbundna SUP Paddlingar

  Vi erbjuder även under sommaren 2021 regelbundna SUP Paddlingsturer på söndagskvällar kl 20-21. Beroende på intresse och väderförhållanden erbjuder vi även en morgontur på lördagsmorgnar kl 7-8.

  Dessa paddlingar ingår i systerbifirman Yoga Blue Zense sommarschema. Mer info på www.yogabluezense.se.

  Vi lägger även upp klasser löpande så håll utkik på våra Facebooksidor för aktuella uppdateringar: www.facebook.com/yogabluezense/ och www.facebook.com/dalarosurfpoint/.

 • SUP Uthyrning - Hyr SUP och paddla på egen hand eller med guide/instruktör

  Hyr SUP hos oss (endast förbokning)

  Hyr SUP hos oss i Askfatshamnen! Vi erbjuder även under säsongen 2021 begränsad SUP Uthyrning på förfrågan. All uthyrning förbokas via mail, sms eller telefon (se våra kontaktuppgifter här; Kontakt/Hitta till oss). Vi rekommenderar att du hör av dig med god framförhållning. Vi arbetar med en rad olika aktiviteter och har högt bokningstryck så har endast bemanning på plats för uthyrning vid planerade förbokningar.

  PRISER OCH INFO

  Priser vid uthyrning (per bräda/per person);
  1 timme 200 kr
  2 timmar 300 kr
  4 timmar 400 kr
  6 timmar 650 kr

  För privata grupper och/eller företagsevent – eller om du/ni vill paddla med en instruktör – hör gärna av er för förslag på upplägg och priser!

  Praktisk information;
  – Förbokning behövs så att vi kan vara på plats och förbereda rätt utrustning (vi anpassar våra öppettider efter planerade aktiviteter och efterfrågan).
  – Ibland räcker det att boka samma dag, vi gör vårt bästa för att möta alla förfrågningar, vi kan dock inte garantera det. Vi reserverar oss för att det kan vara fullbokat och/eller aktiviteter inbokade vissa tider – så viss framförhållning underlättar och är ofta bättre.
  – Vi finns i Askfatshamnen, bredvid Bistro Solsidan/bakom Hamnkontoret.
  – All utrustning ingår (SUP bräda, leash/säkerhetsrem, paddel, flytväst).
  – En kortare genomgång på land efter individuella behov och önskemål (position och balans på brädan, paddlingsteknik samt tips på paddlingstur utifrån aktuella väder- och vindförutsättningar) ingår alltid vid uthyrning.

  Varmt välkommen med din bokning! Hoppas att vi ses!

  Hyr SUP och paddla med instruktör

  Det går även bra att boka SUP Paddling med guide/instruktör.

  PRISER OCH INFO

  Priser med guide/instruktör;

  Enskild paddling med instruktör 60 min 1-2 personer 600 kr/person, 3 personer 400 kr/person (datum och tid enl ök)

  Enskild paddling med instruktör 90 min 1 person 900 kr/person, 2 personer 750 kr/person, 3 personer 600 kr/person (datum och tid enl ök)

  Deltagande i schemalagd SUP Paddlingstur med instruktör 250 kr/60 min per person (se aktuella paddlingsturer på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/)

  Deltagande i schemalagd introduktion i SUP Paddling 90 minuter 350 kr/person (se aktuella introduktionsklasser på vår Facebooksida www.facebook.com/dalarosurfpoint/)

  För grupper (privatgrupper eller företagsevent)

  För privata grupper och/eller företagsevent brukar vi offerera separata förslag beroende på typ av upplägg, längd på aktiviteten, antal deltagare etc.

  Se dock några prisexempel nedan (gäller för grupper om minst 4 personer):

  SUP Paddling 60 min 350 kr/person

  SUP Paddling 90 min 450 kr/person

  SUP Paddling 2 timmar 550 kr/person

  SUP Paddling 3 timmar 650 kr/person

  Vid skräddarsytt upplägg och inkluderande av ev yoga, fyspass, sup race etc tillkommer 100 kr/person på priserna ovan.

Har du önskemål eller frågor?